חדשות ועדכונים

שו"ת

חזרה לשו"ת
תשובה נתקבלה מאת הרב שמיר שיינטופ בתאריך כ"ה אייר תש"ע
שאלה:
יש לנו מצוקה של כלי בישול בדירה, ואחת הבנות בישלה אטריות בסיר בשרי. האם מותר לערב את האטריות שהתבשלו בסיר הבשרי יחד עם גבינה צהובה. (הסיר היה נקי ולא השתמשו בו לבשר הרבה זמן).
תשובה:
לכתחילה כדאי עד כמה שניתן לבשל עבור ארוחה חלבית בכלים פרווה או חלביים על מנת למנוע טעויות וערבוב. במקרה שלכן שכבר בושל אוכל פרווה בסיר בשרי (כמובן שמדובר על סיר נקי משאריות בשריות!!!!), נחלקו הדעות: לדעת הספרדים מותר יהיה לערב את האטריות יחד עם חלב או גבינה, (ולדעת חלק מהפוסקים הספרדים יהיה מותר אפילו לכתחילה לבשל על מנת לערב את האוכל עם חלב). לדעת האשכנזים אין לבשל אוכל בסיר בשרי על מנת לערב אותו, אך אם האוכל בושל כבר אם הסיר היה "אינו בן יומו" (היינו שלא בושל בו בשר ב24 שעות האחרונות) יהיה מותר לערב את האוכל עם גבינה, ובכל מקרה אם כבר ערבבו עם גבינה מותר לאכול.
לסיכום: "סיר שאינו בן יומו": לספרדים מותר לבשל על מנת לערב, לאשכנזים מותר לערב אם בושל.
"סיר בן יומו" לספרדים אם בושל כבר מותר לערב (ויש מקילים יותר), לאשכנזים מותר רק אם התערבב כבר.
כדי למנוע תקלות כדאי מראש לבשל בסיר חלבי.
חזרה לשו"ת